L’associació Cuines de la Vall de Camprodon proposa per 12è any els seus plats i menús temàtics en el marc de la Temporada Gastronòmica del Poltre, del 5 al 27 de maig de 2018.
La Temporada Gastronòmica del Poltre aplega aquest any els 11 establiments de restauració del nostre col·lectiu de les Cuines de la Vall de Camprodon i 8 establiments més dels col·lectius dels Fogons de la Vall de Ribes, de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès.
Les Cuines de la Vall de Camprodon seguim apostant per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors, contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i ric.
La cria d’eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon –l’exponent més conegut és la Tria de Mulats d’Espinavell, cada 13 d’octubre-, però la carn de poltre mai havia estat objecte d’un consum especial al nostre territori i la major part d’animals es destinaven a l’exportació. No obstant, les seves característiques nutritives i el seu sabor la posaven en situació de ser un producte de primera qualitat. Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als restaurants hem apostat fort i hem anat desplegant un receptari que recull plats tradicionals i innovadors i que dóna protagonisme a totes les peces de l’animal.
Des de les Cuines de la Vall de Camprodon, després de dotze temporades, la carn de Poltre de muntanya del Ripollès està present a les nostres cartes al llarg de tot l’any i ja s’ha convertit en un dels productes diferenciats a la Vall de Camprodon que ens dóna nom a tot Catalunya.
http://cuinesvalldecamprodon.blogspot.com.es/2018/04/temporada-gastronomica-del-poltre-2018.html