Campdevànol, Camprodon, Llanars, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses acolliran bona part de les proves dels propers Jocs Emporion. Serà els dies 17, 18 i 19 de maig, juntament amb altres municipis de les comarques veïnes de la Cerdanya i de la Garrotxa. El Consell esportiu del Ripollès és el responsable de la coordinació tècnica d’aquest esdeveniment esportiu escolar gironí, en què també col·laboren els consells esportius i consells comarcals cerdans i garrotxins. Els jocs també tenen el suport de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal del Ripollès.

Els Jocs Emporion, els Jocs Esportius Escolars de les Comarques Gironines, representen tres dies ininterromputs d’activitats multidisciplinars destinades a promoure la cultura de l’esport entre els més joves i que, alhora, pretenen conscienciar el públic en general sobre la importància de la seva pràctica. L’esperit olímpic, que promou els valors del respecte i l’amistat, és present any rere any en l’essència dels Jocs Emporion, un esdeveniment que cada primavera commemora l’arribada de la torxa olímpica a Empúries, ara fa 27 anys.

En aquests jocs està prevista la participació de més de 5.500 escolars, que practicaran un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, trobada atlètica, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol i hoquei sobre patins, entre d’altres.

En els diversos escenaris, i a hores diferents, esportistes en edat escolar vinguts d’arreu de les comarques gironines competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Tal com s’ha dit en la presentació, els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada tant per als joves esportistes com per al públic en general i promoure entre els pares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i dels hàbits saludables.

El divendres 17 de maig els camps del Morrot d’Olot acolliran la trobada atlètica escolar, esdeveniment multiesportiu adreçat a escolars de cicle inicial de primària, amb l’objectiu de fomentar l’esport i l’activitat física en l’edat escolar. A Llanars hi haurà la trobada de gent gran, en què es farà una caminada entre les poblacions de Llanars i Camprodon. A Ripoll s’ha organitzat la trobada territorial dels serveis de rehabilitació: una jornada esportiva amb diverses activitats dels serveis de rehabilitació comunitària de les comarques de Girona, i també hi haurà una xerrada sobre les activitats esportives com a eina social, que tractarà sobre les possibilitats de les activitats fisicoesportives com a eina per fomentar aspectes socials com ara la integració i l’acceptació de l’altre. Durant la xerrada s’exposaran diversos projectes que tenen com a objectiu treballar aspectes socials.

Dissabte 18 de maig el pavelló municipal d’Olot acollirà la final territorial de minibàsquet, un campionat entre els equips representants dels diversos consells esportius de les comarques de Girona. També es realitzarà un concurs de tirs lliures entre tots els participants al campionat que vulguin prendre-hi part. Així mateix, es durà a terme la lliga territorial de hip-hop.

Les finals territorials de futbol 7 de prebenjamins i benjamins es realitzaran a Ripoll. A Sant Joan de les Abadesses hi haurà una jornada de futbol net, activitat de la Fundació FC Barcelona que té com a objectiu contribuir a la integració dels nens i els joves més afectats per la manca de recursos econòmics, la malaltia, la desigualtat i la discriminació. Durant tot el dia tindran lloc les activitats següents: trobada d’hoquei sobre patins, trobada territorial de judo i les trobades territorials de voleibol.

A Camprodon s’hi ha organitzat la final territorial de gimnàstica artística, en la qual participaran els millors nois i noies gimnastes de la lliga territorial. Puntualment a Banyoles s’hi celebrarà la trobada de caràcter lúdic de les entitats i/o associacions gironines del món de l’handbol. El diumenge 19 de maig es duran a terme les activitats de futbol 7 per a persones amb discapacitat al camp municipal de Campdevànol i la fase final de la lliga territorial de gimnàstica rítmica. La trobada territorial de futbol 7 d’escoletes s’organitzarà a Sant Joan de les Abadesses. El campionat de natació es farà a Puigcerdà, i Alp acollirà la competició de patinatge artístic i de xous.