El dissabte 1 de juny de 2019, a l’Ajuntament de Molló, es faran els actes amb motiu de l’any de la commemoració dels 360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus, amb un recorregut per tot el procés de la delimitació i el significat de la frontera actual.

Commemorem a la vall és un programa cultural de sis anys de durada, que té com a objectiu principal el de destacar personatges i fets del territori, a través d’una proposta d’actes i accions que contribueixin culturalment i socialment a la vall. I que, enguany, s’emmarquen dins: 2019 Any del Turisme Cultural a Catalunya.

El dissabte 1 de juny, a Molló, s’inaugurarà el Commemorem a la vall 2019… 360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus. Al matí, des de Coll d’Ares es farà la sortida guiada “De Muga a Muga per Molló”. Un recorregut a peu, amb el guiatge de Guies Roc Blanc, per la delimitació del municipi de Molló amb França. Aquesta activitat és gratuïta i de places limitades, pel que per a poder assistir, és necessari inscriure’s prèviament a través del correu mancomunitat@valldecamprodon.org (es confirmaran seguint l’ordre i data d’entrada; el termini d’inscripcions és el 30/05/2019, a les 12 h).

A la tarda, a l’Ajuntament de Molló, continuarà l’acte commemoratiu, amb una introducció a “L’Edat Moderna a la Vall de Camprodon i el Tractat dels Pirineus”, en el marc del projecte PATRIMC@T-POCTEFA, a càrrec de la Srta. Alícia Guillaumes i Hubach, tècnica que executa el projecte «El patrimoni militar de la Vall de Camprodon»1. I, seguidament, tindrà lloc la presentació “La delimitació de la frontera hispano-francesa», a càrrec del Doctor per la Universitat de Barcelona, el Sr. Joan Capdevila i Subirana, Delegat Permanent d’Afitament de la Frontera a Girona, Delegació del Govern a Catalunya. Al finalitzar la jornada, l’exposició “360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus. La frontera: terra de pas”, quedarà oberta al públic, d’1 de juny al 16 de juny de 2019, a l’Ajuntament de Molló, en horari d’atenció al públic.

La proposta cultural està organitzada per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, amb el suport dels 6 municipis de la vall (Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter), la col·laboració de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal del Ripollès, el suport del Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava- Pirineu- Girona. Enguany es destaca la col·laboració del municipi de Molló i el seu Ajuntament com a protagonistes d’aquesta commemoració.