Servei d’identificació i signatura en què s’envia una contrasenya d’un sol ús a un telèfon mòbil.

Amb aquesta actuació, el registre previ en línia i des de casa per fer ús de l’idCAT Mòbil assoleix un elevat grau de cobertura entre la població. Actualment, ja es poden donar d’alta en línia: persones amb DNI i TIE sempre que disposin de Targeta Sanitaria de CatSalut o de la corresponent de MUFACE.

Què és?

És un mecanisme d’identificació i signatura electrònica en què s’envia una contrasenya d’un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res).

Per obtenir un idCAT Mòbil, cal complir els requisits següents:

 • Ser major de 16 anys
 • Acreditar la personalitat mitjançant un dels documents reconeguts següents:
  • Targeta d’identitat d’estranger (TIE)
  • DNI
  • NIE
  • Passaport
  • Document identificador d’un país de la Unió Europea
  • Targeta de residència comunitària
 • Informar obligatòriament d’una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d’identificació i contacte

Com l’obtens presencialment?

És obligatori per a les persones que no tenen TIE i són extracomunitàries o per les persones que no tenen Targeta sanitària individual ni tampoc targeta de MUFACE.

Si és aquest el teu cas:

 1. Emplena, signa i lliura el formulari. Consulta les oficines on tramitar de forma presencial (oficines d’atenció ciutadana, serveis territorials, oficines de gestió empresarial…). També ho pots fer en alguns ajuntaments i consells comarcals que ofereixen el servei. Consulta-ho abans de desplaçar-t’hi.
 2. Acredita la teva identitat amb un document identificatiu com, per exemple, el DNI. Tots els documents que aportis han d’estar vigents en el moment del registre. Si estigués caducat, és necessari aportar el comprovant de renovació.

Oficines on sol·licitar l’idCAT Mòbil

Ajuntament de Camprodon
Plaça de la Vila, 1 
Camprodon 17867

Consell Comarcal del Ripollès
Carrer Progrès, 22
Ripoll 17500

Localitzador d’oficines de registre

Com l’obtens per internet?

Des de l’adreça https://idcatmobil.seu.cat. Ets pots donar d’alta amb o sense certificat digital, però cal que tinguis la Targeta sanitària individual o la targeta de MUFACE.

Alta sense certificat

 • persones que tinguin nacionalitat espanyola
 • persones estrangeres que tinguin Targeta d’identitat d’estranger (TIE).

Si és el teu cas, hauràs de seguir els següents passos:

1- Acreditar la teva identitat amb el número i la data de caducitat del DNI o de la TIE, la data de naixement i el codi de barres de la Targeta Sanitària Individual (TSI) que lliura el CatSalut.

codi de barres targeta sanitaria

2- Indicar el teu telèfon mòbil, per identificar-te i rebre avisos, i el correu electrònic.

3- Informar la contrasenya d’un sol ús que rebràs al mòbil per finalitzar l’alta.

Alta amb certificat digital
Si tens un certificat de persona física, corporatiu de persona física o de persona física representant que està vigent i emès per una entitat classificada pel CAOC.

Un cop ho has fet les teves dades de contacte formaran part del fitxer “Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya”

Com l’has de fer servir?

Si vols identificar-te mitjançant l’idCAT Mòbil, has d’introduir el teu document d’identificació amb què t’has registrat (DNI, en el cas de ciutadans de nacionalitat espanyola, etc.) i el telèfon mòbil que has informat.

Si les dades corresponen a les registrades, rebràs una contrasenya al teu telèfon mòbil per introduir-la al camp de text que es mostra a la pantalla. A partir d’aquest moment, podràs fer el tràmit o la gestió.

En el cas que la base de dades no trobi el document d’identificació o el telèfon mòbil amb què et vas registrar, visualitzaràs un missatge d’error. En aquest cas, hauràs de modificar el registre si és erroni o realitzar-lo si no l’has fet prèviament.