NOTA INFORMATIVA

Arrel de la publicació de la SLT/2546/2020, de 15 d’octubre per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l´Associació Cultural i Gastronòmica Cuines de La Vall de Camprodon, en Junta de data d´avui, ha acordat suspendre temporalment la Temporada Gastronòmica de la Trumfa i el Poltre, prevista del 10 d´octubre a l´01 de novembre de 2020, per un període mínim de quinze dies, i fins que no rebem noves instruccions per part de les Administracions competents.

Les Trumfes de la Vall de Camprodon i el Poltre de muntanya, a taula!

Enguany l’Associació de Cuines de la Vall de Camprodon proposa una jornada híbrida amb la Trumfa i el Poltre com a protagonistes dels seus plats i menús temàtics en el marc de la primera Temporada Gastronòmica de la Trumfa i el Poltre, del 10 d´octubre a l´01 de novembre de 2020.

La Temporada gastronòmica de la Trumfa i el Poltre d´aquest any aplegarà 11 establiments del col·lectiu de les Cuines de la Vall de Camprodon i 7 establiments més dels col·lectius dels Fogons de la Vall de Ribes i de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, que presentaran les seves propostes culinàries a partir de dissabte 11 d´Octubre.

La Trumfa conreada a les nostres muntanyes creix lentament i acumula nutrients i qualitats organolèptiques excel·lents. L’alçada, la terra i el clima fan que cada any torni a arribar una patata nova de textura forta i sabor profund i inigualable.

De nou, doncs, la Trumfa torna a ser protagonista de la tardor a les nostres taules. Un producte de qualitat que la Cooperativa Ramadera de Molló segueix desenvolupant dins el seu projecte de promoció, compaginat amb un cultiu respectuós amb la terra, tant si el cultiu es realitza seguint el mètode convencional com el de producció en ecològic. Un any més, tenim a les nostres mans un fruit exquisit, ple de possibilitats culinàries i de matisos.

D´altra banda, la cria d’eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon, les seves característiques nutritives i el seu sabor la posaven en situació de ser un producte de primera qualitat. Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als restaurants hem apostat fort i hem anat desplegant un receptari que recull plats tradicionals i innovadors i que dóna protagonisme a totes les peces de l’animal.

Les Cuines de la Vall de Camprodon segueixen apostant per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors, contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i ric.

Les Cuines de la Vall de Camprodon conviden així els seus clients a tastar aquests plats tan especials durant aquestes setmanes per gaudir-los en tot el ventall de formes, textures i sabors. Bones Temporades Gastronòmiques i bon profit !!