Durant el curs 2018-2019 hem realitzat projectes i activitats per assolir aquest objectiu, ser una escola arrelada al nostre entorn.

Projecte “Ens mengem Les Valls”

Aquest projecte està relacionat amb els cavalls i la carn de poltre. Vam anar caminant fins a l’Illa de Dalt. Quan vam arribar ens esperava en Joan de l’Illa i ens va explicar la vida a pagès. Ens va explicar que ell cuidava les eugues per portar-les a l’escorxador per nosaltres poder-nos menjar la carn. La carn de poltre aporta molt ferro i omega 3 que va bé pel cor. També ens va explicar moltes curiositats des de que neixen fins que moren els cavalls. El més divertit va ser poder veure les eugues.

Projecte ”El poble està malalt”

L’objectiu d’aquest projecte era veure si el poble estava sa. Vam estudiar: el soroll, la fauna, la flora, l’aigua, l’aire,  la neteja i els usos. Vam fer unes proves i vam arribar a la conclusió de que els Llanarencs cuidem molt el poble, i vam veure que el poble està molt sa, però…No podem baixar la guàrdia!

Projecte ”Natura al carrer”

En aquest projecte vam veure molts arbres a la tardor i a la primavera els vam tornar a veure. Vam observar que a la tardor estaven més pelats i a la primavera més verds i amb més fulles. Vam estudiar uns quants arbres com: el xipre, el castanyer d’índies, el desmai, el prunus i la Morera.

Can Galló

Vam anar a visitar Can Galló, en Miquel ens va ensenyar les gallines i els hi vam donar blat. També vam veure un xai i li vam donar llet amb un biberó. Després va anar a donar palla a les ovelles i vam portar les oques al riu. Va ser molt divertit!

Can  Casanova i Birba

Aquest any hem estudiat els sectors de treball i vam anar a visitar dues fàbriques de la Vall, La Birba i La Casanova. A La Birba ens van explicar tot el procés de producció de les galetes. A Can Casanova vam poder veure un procés de producció molt diferent, tota l’elaboració dels embotits.

Aquests són els projectes que hem estudiat en aquest curs per aprendre i conèixer més bé del nostre entorn.

 

ESCRIT PEL ALUMNES DE LES MORERES