Us volem informar del naixement de KminArt, projecte transversal iniciativa de una cooperativa ripollenca, d’art i senderisme, que fa servir majoritàriament la xarxa de senders d’Itinerànnia, per traçar una ruta lliure i bidireccional que uneix, en 7 etapes, algunes de les principals poblacions del Ripollès amb la construcció de nombroses instal·lacions artístiques efímeres, fetes a partir d’elements propis de la natura, com a matèria primera, sota el corrent artístic Land Art

Les instal·lacions artístiques seran executades amb prevalença dels criteris de sostenibilitat, ecologia i protecció del medi ambient. El Land Art (Art Natura) utilitza la Natura com a matèria primera (fusta, terra, pedres, sorra, vent, roques, fulles, aigua, llum, etc.) i alhora com inspiració per a intervenir en la pròpia Natura.

KminArt compta també amb un concurs, on s’atorgaran fins a 24 premis, amb un dotació total de 8.000 € entre tots els participants que presentin obres. Es pot participar tant a títol individual com formant part d’un grup o col·lectiu. Es pretén despertar la creativitat dels veïns i veïnes del Ripollès.

El projecte està obert a total la població del Ripollès (no cal experiència artística), artistes professionals i amateurs, gent creativa, que vulguin mostrar el seu art! En aquest primera edició de 2022, encara no passa per totes les poblacions del Ripollès, però la intenció es que hi arribi en les properes edicions, i per això és fonamental que aquesta primera edició sigui un èxit de participació.

Actualment, KminArt es troba en la primera i fonamental Fase del seu llançament, que culminarà el dia 11 de maig de 2022, amb la inauguració del recorregut. Aquest Fase té com objectiu fer arribar el projecte i en especial la convocatòria del concurs artístic, a totes les capes de la població ripollenca.

S’ha obert una convocatòria per a la recepció de propostes artístiques. En podeu consultar les BASES a l’enllaç següent: Bases concurs

Podeu trobar tota la informació a :

https://kminart.cat