El diumenge 27 d’octubre de 2019, tindrà lloc el novè Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català al Camp del Toro, a Llanars.

El Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català és un concurs morfològic on participaran una vintena d’explotacions membres de l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès, amb els seus exemplars distribuïts en sis categories. D’aquest concurs sortiran els exemplars comarcals que aniran al XII Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que tindrà lloc, el 16 de novembre de 2019, a Puigcerdà.

Durant tota la jornada el jurat, format per tres jutges designats per la Federació d’Associacions de Criadors de Cavall Pirinenc Català, seleccionaran els guanyadors de cada categoria:

  • Sobrany, poltre de recria nascut el 2018
  • Sobranya, poltra de recria nascuda el 2018
  • Terçó, poltre de recria nascut el 2017
  • Terçona, poltra de recria nascuda el 2017 que encara no hagi parit
  • Parella, euga amb pollí o pollina no deslletats, nascuts l’any 2019
  • Semental, cavall reproductor de més de 3 anys

Programació
09.00 h Esmorzar popular
10.00 h Inici del concurs, amb el corresponent lliurament de premis
Hi haurà servei de bar i de restauració (carn de poltre a la brasa), al llarg de tota la jornada.

Organització: L’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès i l’Ajuntament de Llanars.

Amb la col·laboració de: La Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI); el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació;
Unió de Pagesos, la Diputació de Girona; el Consell Comarcal del Ripollès; la Mancomunitat de la Vall de Camprodon; i Jané Pinsos JANEQUÍ experts en l’alimentació del cavall.